Hakeminen

Metsätieteitä voi opiskella sekä Helsingin yliopistossa että Itä-Suomen yliopistossa. Molempiin yliopistoihin voi hakea joko ylioppilastutkinnon perusteella tai pääsykokeella, joka on sama molempiin yliopistoihin.

Hakulomakkeen voi täyttää Opintopolku – palvelussa. Yhteishaussa voit hakea kandidaatin ja maisterin koulutuksiin (3+2 vuotta) tai suoraan maisterikoulutukseen (2 vuotta) soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon perusteella. Kandidaatin ja maisterin korkeakoulututkinnoissa opiskelijavalinta perustuu ylioppilastutkinnon arvosanoihin tai valintakoe menestykseen. Suoraan maisteriopintoihin haettaessa alemman korkeakoulututkinnon soveltuvuuden tiedot löytyvät maisterihakukohteen valintaperusteissa.

© Mikko Autere

Ylioppilastodistukseen perustuvassa valinnassa pisteitä on mahdollista saada neljästä aineesta: äidinkielestä, matematiikasta (pitkä tai lyhyt), sekä parhaat pisteet tuottavasta ainereaalista ja kielestä. Itä-Suomen yliopistoon todistusvalinnan kynnysehtona on pitkän matematiikan hyväksytty suorittaminen tai vähintään arvosana C lyhyestä matematiikasta. Helsingin yliopistoon haettaessa ei ole kynnysehtoja.

Helsingin ja Itä-Suomen yliopistot järjestävät metsätieteiden valintakokeen yhteistyössä. Koe perustuu kokeessa jaettavaan materiaaliin ja se järjestetään yhtä aikaa Helsingissä ja Joensuussa. Voit osallistua valintakokeeseen kummassa koekaupungissa tahansa, ja valintakoesuorituksesi huomioidaan sekä Helsingin että Itä-Suomen metsätieteiden hakukohteissa sen mukaisesti, mihin hakukohteisiin olet hakenut. Sinun on hakemuksessasi ilmoitettava, kummassa koekaupungissa kokeen suoritat. Et voi muuttaa vastaustasi hakuajan päätyttyä.

Kaikki hakukelpoiset hakijat pääsevät automaattisesti valintakokeeseen. Hakukelpoisuudesta löydät lisää Opintopolku.fi– sivustolta.

Katso aloituspaikkojen määrä opintopolusta

Opintopolku

Kandidaatti + maisteri (3+2 vuotta)

Maisteri (2 vuotta)

Tilastot opiskelijavalinnoista

Helsingin yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Vanhat valintakokeet

Helsingin yliopisto – vanhat valintakoekysymykset

Itä-Suomen yliopisto – vanhat valintakoekysymykset