Metsätieteet.fi

Metsätieteiden koulutusohjelma – Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa voit opiskella joko metsien ekologiaa ja käyttöä tai metsäekonomiaa ja markkinointia. Metsien ekologian ja käytön opintosuunta tarjoaa laajan näkemyksen metsistä ja niiden käytöstä, sisältäen ja soveltaen muun muassa biologiaa, kemiaa, fysiikkaa ja teknologiaa. Metsäekonomian ja markkinoinnin opinnot taas antavat opiskelijalle monipuolisen käsityksen taloudesta ja uusiutuvista luonnonvaroista sekä syvällisen ymmärryksen liiketoiminnasta.

Lisäksi opintoihin kuuluu paljon vapaavalintaisia opintoja, joissa opiskelija voi hyödyntää muiden Helsingin yliopiston tiedekuntien kurssitarjontaa tai suorittaa sivuaineen toisessa yliopistossa, kuten Aalto-yliopistossa. Valinnaiset opinnot antavat opiskelijalle mahdollisuuden rakentaa omannäköisen ja yksilöllisen opintokokonaisuuden sekä kattavan tutkinnon. Metsätieteiden opintoihin kuuluu myös runsaasti kenttäkursseja, jotka antavat luentokurssien ohella käytännöllisemmän näkemyksen metsäalan aiheista sekä tarjoavat erilaisen oppimisympäristön. Ensimmäisen vuoden opiskelijat viettävät osan kesästään Hyytiälän metsäasemalla käytännön harjoittelussa. Vapaavalintaisiin kenttäkursseihin kuuluu esimerkiksi trooppisten metsien sekä Pohjois-Suomen kenttäkurssi.

Helsingin metsätieteiden opiskelijoiden tiivis yhteisö luo työelämässäkin tarvittavia verkostoja, tarjoaa paljon erilaista vapaa-ajan toimintaa sekä tutustuttaa alan käytäntöihin erilaisilla ekskursioilla. Lisäksi metsätieteiden opiskelijoille on tarjolla eri säätiöiden asuntoja lähellä kampusta ja hyvien kulkuyhteyksien päässä.

OPISKELIJAEDUT

 • Opiskelijalounas
 • HSL-matkakortti
 • Unisport kausikortti
 • Edulliset vuokra-asunnot:
  • Silvican yksiöt: 18m2 ja 32m2
  • Forstila yksiöt: 23m2
  • HOAS asunnot
 • YTHS: Terveyspalvelut ilmaisia, kunhan maksaa lukuvuosimaksun
 • Frank: Opiskelijatarjouksia
 • Muita opiskelijaetuja: Helsingin yliopiston jäsenedut ja -palvelut

Facebook:

Muutos metsissä on ollut yhden ihmisiän aikana suuri. Myös metsätyön muutos on ollut yksi suurimmista työelämän muutoksista. Siirtyminen pokasahasta moottorisahan kautta monitoimikoneisiin kesti vain muutaman vuosikymmenen ja siinä samassa metsänhoitajienkin työ on muuttunut perusteellisesti. Asiantuntijan työ tapahtuu yhä harvemmin metsässä.
Koe metsiin liittyvien muutosten iso linja ja tule tapamaan yliopiston huippututkijat ja -opettajat sekä yhteistyökumppanimme metsämuseo Lusto, Metsähallitus ja Ellun Kanat!

Esiintyjissä professori Markku Kanninen ja yliopistonlehtori Mika Rekola (Helsingin yliopisto), kehittämisjohtaja Leena Paaskoski (LUSTO), Pääjohtaja Juha S. Niemelä (Metsähallitus). Tilaisuuden juontaa Marjaana Toiminen (Ellun Kanat).

HUOM! Tiedekulmaan pääsee vain 50 henkeä paikan päälle. Ilmoittaudu tästä: bit.ly/metsatiedekulma-ilmo

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/711528216426497
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Avaa Facebookissa

m.facebook.com/story.php?story_fbid=3137968896258912&id=163828403672991 ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Avaa Facebookissa

Due to current Covid-19 situation IUFRO WG 5.10 Conference will be organized as an online event on 28-29 September 2020 (the programme on 29 September is organised jointly with SSFE participants). All submitted abstracts are included in the programme.

Please note that registration will open later in August and the event will be free of charge for all presenting delegates. More information on presentation format and schedule will be distributed by the end of August.

Organising committee
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Avaa Facebookissa

Instagram:

This error message is only visible to WordPress admins
This endpoint has been retired

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot