Metsätieteet.fi

Metsätieteiden koulutusohjelma – Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa voit opiskella joko metsien ekologiaa ja käyttöä tai metsäekonomiaa ja markkinointia. Metsien ekologian ja käytön opintosuunta tarjoaa laajan näkemyksen metsistä ja niiden käytöstä, sisältäen ja soveltaen muun muassa biologiaa, kemiaa, fysiikkaa ja teknologiaa. Metsäekonomian ja markkinoinnin opinnot taas antavat opiskelijalle monipuolisen käsityksen taloudesta ja uusiutuvista luonnonvaroista sekä syvällisen ymmärryksen liiketoiminnasta.

Lisäksi opintoihin kuuluu paljon vapaavalintaisia opintoja, joissa opiskelija voi hyödyntää muiden Helsingin yliopiston tiedekuntien kurssitarjontaa tai suorittaa sivuaineen toisessa yliopistossa, kuten Aalto-yliopistossa. Valinnaiset opinnot antavat opiskelijalle mahdollisuuden rakentaa omannäköisen ja yksilöllisen opintokokonaisuuden sekä kattavan tutkinnon. Metsätieteiden opintoihin kuuluu myös runsaasti kenttäkursseja, jotka antavat luentokurssien ohella käytännöllisemmän näkemyksen metsäalan aiheista sekä tarjoavat erilaisen oppimisympäristön. Ensimmäisen vuoden opiskelijat viettävät osan kesästään Hyytiälän metsäasemalla käytännön harjoittelussa. Vapaavalintaisiin kenttäkursseihin kuuluu esimerkiksi trooppisten metsien sekä Pohjois-Suomen kenttäkurssi.

Helsingin metsätieteiden opiskelijoiden tiivis yhteisö luo työelämässäkin tarvittavia verkostoja, tarjoaa paljon erilaista vapaa-ajan toimintaa sekä tutustuttaa alan käytäntöihin erilaisilla ekskursioilla. Lisäksi metsätieteiden opiskelijoille on tarjolla eri säätiöiden asuntoja lähellä kampusta ja hyvien kulkuyhteyksien päässä.

OPISKELIJAEDUT

 • Opiskelijalounas
 • HSL-matkakortti
 • Unisport kausikortti
 • Edulliset vuokra-asunnot:
  • Silvican yksiöt: 18m2 ja 32m2
  • Forstila yksiöt: 23m2
  • HOAS asunnot
 • YTHS: Terveyspalvelut ilmaisia, kunhan maksaa lukuvuosimaksun
 • Frank: Opiskelijatarjouksia
 • Muita opiskelijaetuja: Helsingin yliopiston jäsenedut ja -palvelut

Facebook:

www.facebook.com/1487310961309366/posts/4762781000428996/Next Brown Bag Lunch 9.10. at 11 in Zoom! Join discussion with Angelina Korsunova.

More information: www.helsinki.fi/en/helsinki-institute-of-sustainability-science/helsus-brown-bag-lunch
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Avaa Facebookissa

IUFRO 5.10 & SSFE2020 virtual conference team in Helsinki counting hours until the start next Monday. Check out the final programme from iufro-finland-2020.events/ and share meeting news with #IUFROSSFE2020 ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Avaa Facebookissa

Vielä on paikkoja jäljellä syksyn Metsätiedekulmaan paikanpäälle! Ilmoittaudu tästä: bit.ly/metsatiedekulma-ilmo ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Avaa Facebookissa

Muutos metsissä on ollut yhden ihmisiän aikana suuri. Myös metsätyön muutos on ollut yksi suurimmista työelämän muutoksista. Siirtyminen pokasahasta moottorisahan kautta monitoimikoneisiin kesti vain muutaman vuosikymmenen ja siinä samassa metsänhoitajienkin työ on muuttunut perusteellisesti. Asiantuntijan työ tapahtuu yhä harvemmin metsässä.
Koe metsiin liittyvien muutosten iso linja ja tule tapamaan yliopiston huippututkijat ja -opettajat sekä yhteistyökumppanimme metsämuseo Lusto, Metsähallitus ja Ellun Kanat!

Esiintyjissä professori Markku Kanninen ja yliopistonlehtori Mika Rekola (Helsingin yliopisto), kehittämisjohtaja Leena Paaskoski (LUSTO), Pääjohtaja Juha S. Niemelä (Metsähallitus). Tilaisuuden juontaa Marjaana Toiminen (Ellun Kanat).

HUOM! Tiedekulmaan pääsee vain 50 henkeä paikan päälle. Ilmoittaudu tästä: bit.ly/metsatiedekulma-ilmo

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/711528216426497
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Avaa Facebookissa

Instagram:

This error message is only visible to WordPress admins
This endpoint has been retired

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot