Metsätieteet.fi

Hakeminen

Metsätieteitä voi opiskella sekä Helsingin yliopistossa että Itä-Suomen yliopistossa. Molempiin yliopistoihin voi hakea samalla pääsykokeella opiskelemaan metsätieteitä.

Hakulomakkeen voi täyttää Opintopolku – palvelussa. Yhteishaussa voit hakea kandidaatin ja maisterin koulutuksiin (3+2 vuotta) tai suoraan maisterikoulutukseen (2 vuotta) soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon perusteella. Kandidaatin ja maisterin korkeakoulututkinnoissa opiskelijavalinta perustuu valintakoe menestykseen ja/tai ylioppilastutkinnon arvosanoihin. Suoraan maisteriopintoihin haettaessa alemman korkeakoulututkinnon soveltuvuuden tiedot löytyvät maisterihakukohteen valintaperusteissa. Nykyään maisterihaku on osa yhteishakua, kun ennen se oli sen ulkopuolella. Lisätietoa valintakokeesta ja valintakoekirjallisuudesta löytyy Opintopolku.fi -sivustolta.

Keväällä 2016 otettiin käyttöön ensikertalaiskiintiö yhteishaussa. Tämä tarkoittaa sitä, että 70 % aloituspaikoista Helsingissä ja 60 % Joensuussa on varattu ensimmäistä kertaa yliopistoon hakeville. Hyväksymisen edellytyksenä on minimipistemäärän saavuttaminen. Loput paikat, jotka eivät ole varattu ensikertalaisille, täytetään valintaperusteiden mukaan kaikista hakijoista valintakoe menestyksen ja ylioppilas arvosanojen perusteella. Maisterihaussa ei ole varattu paikkoja ensikertalaishakijoille.

Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua. Kaikki hakukelpoiset hakijat pääsevät automaattisesti valintakokeeseen. Hakukelpoisuudesta löydät lisää Opintopolku.fi– sivustolta.

Helsingin ja Itä-Suomen yliopistot järjestävät metsätieteiden valintakokeen yhteistyössä. Valintakoe järjestetään yhtä aikaa Helsingissä ja Joensuussa. Voit osallistua valintakokeeseen kummassa koekaupungissa tahansa, ja valintakoesuorituksesi huomioidaan sekä Helsingin että Itä-Suomen metsätieteiden hakukohteissa sen mukaisesti, mihin hakukohteisiin olet hakenut. Sinun on hakemuksessasi ilmoitettava, kummassa koekaupungissa kokeen suoritat. Et voi muuttaa vastaustasi hakuajan päätyttyä.

Hakukohde Aloituspaikkoja Ensikertalaisille varatut paikat Hakijamäärä 2018
Metsätieteet, Helsingin yliopisto 57 40 343
Metsätieteet, Joensuu, Itä-Suomen yliopisto 35 21 162

Aloituspaikoista enintään 10 hakijaa valitaan aiempien opintojen perusteella, mitkä ovat metsätieteen alalle soveltuvia opintoja korkeakoulussa tai vaadittavat avoimen yliopiston opinnot)

Vanhat valintakokeet:

Helsingin yliopisto – vanhat valintakoekysymykset

Itä-Suomen yliopisto – vanhat valintakoekysymykset

Helsingin Yliopisto

Metsätieteet

Itä-Suomen Yliopisto

Metsätiede